dimecres, 20 de febrer del 2008

Primera enquesta: resultats!

Dono per conclosa la primera enquesta amb un èxit de participació sense precedents en aquest blog. Tres persones!, tres!, han emès el seu vot, la qual cosa, tenint en compte que el llegeixen quatre gats, vol dir que ha participat un 75% dels lectors! Ja els agradaria, als polítics, tenir aquests índexs de participació.

En total han sigut quatre vots, ja que es podia votar més d'un personatge. Això vol dir que algú ha votat a dos i no ha estat pas la parella de coreans...

Sawyer: 1 vot
Kate: 1 vot
matrimoni coreà (ella): 1 vot
Saïd: 1 vot

D'aquests resultats podem extreure algunes reflexions. Una que no hi ha un personatge que s'endugui totes les simpaties, sinó que la cosa ha quedat repartideta. En segon lloc, no ha rebut cap vot ni el Jack, que se suposa que és el "quefe", ni tampoc l'Hugo, que se suposa que és el tio simpàtic que tota sèrie coral ha de tenir. El contrapunt per a tanta tragèdia.

Aviam, què puc dir dels personatges votats...

El Sawyer és aquell estafador que no es farà mai ric. reprodueix a l'illa el rol de capitalísta sense escrúpols, fa negoci de tot el que pot, però de tant en tant treu el bon jan que porta a dintre i es despenja amb una oferta generosa.

La Kate és una noia que si tingués dos lavabos a casa es pixaria a sobre. Ara li agrada el Jack, ara li agrada el Sawyer, ara li torna a agradar el Jack. Tret d'aquesta indecisió constant no te gaire cosa més...

La noia coreana, la Sun (ja he esbrinat com es diu), és una dona independent, per a desgràcia del seu marit, que a sobre que no sap parlar anglès es troba que no pot manar la seva dona com marca la tradició del seu país. No entenc com ningú no l'ha votat, a ell, el vot de la compassió i la solidaritat, és l'home modern, encara descol·locat pel canvi en les relacions personals que ha imposat la societat actual. Pobret.

El Saïd és un expert torturador, però no és cap sàdic, tortura perquè és la seva feina, però el seu somni seria no haver de fer-ho. I, de fet, a l'illa és ben bé una putada que de tant en tant els altres, molt més sàdics que ell, li demanin que posi en pràctica tot el seu saber professional.

Pel que fa als personatges que no han sigut votats no penso fer cap disertació, el que dedueixo, però, és que els personatges que van de líders no cauen simpàtics. Ningú ha votat el Jack, pretesament el cap de la tribu, el que lidera tota aquella trepa. Un personatge, ai làs, que només pot ser líder a l'illa, ja que fora d'ella és un personatge desequilibrat emocionalment i amb tendències autodestructives.

Tampoc ningú ha votat en Locke, un home que no saps per on agafar-lo i que és una barreja estranya de místic i caçador, per a ell l'illa és el paradís i tothom que hi és, és perquè estava destinat a ser-hi. Sembla que t'hagi de recomanar en tot moment que facis el que et vingui de gust, però en canvi no pensa deixar que ningú marxi de l'illa. Llibertat vigilada.

El personatge de l'Hug... (val, d'acord, Hugo, en "Hurley"), és, se suposa, el personatge simpàtic que ha de desdramatitzar les situacions més tenses amb alguna sortida de les seves... Doncs tampoc l'ha votat ningú. Tot i que no m'estranya, és un personatge que no té suc ni bruc, secundari. La primera temporada semblava que havia de donar més joc.

El Ben és el malo maloso, aquesta mena de personatges arrepleguen les seves simpaties, recordem el personatge de Sylar, de Herois. Si mirem els nicks dels jugadors de molts jocs online sempre trobarem un sylar. Trobarem un Benjamin? El cas es que no l'ha votat ningú. Fa de dolent una mica d'anar per casa, els "altres" sembla que l'hagin escollit líder i no hi ha discussió possible. Deu tenir carisma, se suposa, però no ha traspassat la pantalla...

I finalment, l'illa. Ah, l'illa és també un personatge, encara que no tingui potes. Amaga secrets i manipula les persones. Per a alguns personatges l'illa és el paradís, però per a uns altres, l'illa és pitjor que l'infern. Us tinc atrapats, esteu sols i jo decideixo si sou feliços o no. De tant en tant li agrada espantar el personal fent sorolls estranys i fent circular un fum negre que no arriba mai a fer mal a ningú... Que bromista, ella...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què t'anava a dir...