dimecres, 7 de maig del 2008

Franki


Hi havia una vegada un noi que vivia a Terrassa i que li deien Franki. Era un noi normal i corrent i era independentista. L'any 2002, a la festa major de Terrassa, un grup de quatre o cinc persones es van separar de la cercavila i van intentar despenjar la bandera espanyola i la bandera de la UE que penjaven de la façana del consistori. Però no van poder, perquè els mossos d'esquadra van impedir-ho. El Franki no hi era en aquest grup de quatre o cinc persones. És possible que estigués, juntament amb la resta de la gent que participava de la cercavila, cridant als mossos mentre feien baixar els joves. És possible que no cridés, només ho mirés. És possible que cridés amb el clàssic "uuh" o "fora". Sigui com sigui, el cas és que els mossos no van detenir ningú, no van demanar la documentació de ningú, l'incident es va acabar pacíficament, els mossos van marxar a controlar altres zones i la cercavila va continuar amb normalitat.


Al cap d'uns mesos el Franki va ser acusat d'ultratge a la bandera i d'atemptat a l'autoritat entre d'altres. No hi ha proves de la seva participació, totes les imatges que hi ha d'aquell incident mostren que Franki no hi era. Alguns dels mossos van dir que l'havien vist "allà al fons", és a dir, no pas on s'estava produint el fet. El delicte d'agressions va ser desestimat.

Despenjar una bandera no està penat amb la presó, només amb una multa.
El Franki no tenia antecedents. El primer "delicte", quan la condemna és inferior a dos anys, no comporta presó, però al Franki, sense proves, ha sigut condemnat a dos anys i set mesos, per la qual cosa ha d'ingressar a presó. Ara mateix ja està empresonat a Can Brians 2.

És evident que una condemna tan dura i sense proves suficients només s'explica com un acte de repressió de la dissidència. Diuen que Espanya és un país democràtic, però Francesc Argemí és un pres polític. Crec que sobren els comentaris.

Dissabte 10 de maig, a les 6h de la tarda hi ha una manifestació a la Pl. Universitat. Ens veiem allà.

Vídeo a VilawebTV

3 comentaris:

  1. Hola Carma, soc el sayonara

    et deixo un comentari perque vegis que he vingut. Lo del Franki és molt trist, però és el cap de turc de tot un moviment Cope/la Razon/intereconomia, etc...

    ResponElimina
  2. ja ho sé, es un cap de turc, però què trist que haguem de viure en un país així... la democràcia encara és una assignatura pendent.

    Gràcies de visitar-me, ja saps on estem :)

    salutt

    ResponElimina

Què t'anava a dir...