divendres, 1 d’agost del 2008

Ja ho sabia



La nau espacial Phoenix Mars Lander confirma que hi ha aigua a Mart
de Vilaweb - Notícies

La nau espacial Phoenix Mars Lander de la NASA ha confirmat anit que existeix aigua al planeta Mart. 'Tenim aigua. Havíem vist que hi havia gel, en el marc de les observacions de la nau Mars Odyssey, però aquesta és la primera vegada que hem tocat aigua marciana', ha dit el responsable científic del projecte, Willian Boynton. El braç robòtic de la nau ha perforat uns cinc centímetres el sòl marcià, d'on ha extret l'aigua.Cap de les anteriors expedicions no n'havia obtingut una evidència tan clara. La Phoenix va aterrar al pol nord de Mart el 25 de maig i s'hi havia d'estar tres mesos. Però les troballes que hi ha fet han causat que ampliï la seva missió fins el 30 de setembre.


Des del moment que es van trobar indicis de gel a Mart es veia venir que trobarien aigua. Ara falta trobar una altra cosa evident: animalets. Si la vida es fa possible en qualsevol circumstància és evident que a Mart hi ha vida. No crec que surtin a rebre'ns amb banderoles però alguna cosa hi ha. El que em pregunto és si aquesta vida que trobaran és realment marciana o terrestre, perquè mira que fa temps ja que estem enviant màquines allà... em diran que estaven al 200% esterilitzades? I què fara la maquineta (li dic maquineta perquè no sé com coi dir-ne d'aquell giny que tenen allà solt) quan trobi un cuquet marcià, el matarà per extreure'n l'adn? Descobrirem que no tenen adn? Descobriran que l'adn d'aquell cuc és un 99% similar a l'adn humà?

En fi, ho sabrem d'aquí res, quatre dies.

4 comentaris:

  1. Si els autòctons de l'illa grega de Lesbos s'han queixat per l'ús del terme lesbiana, no sé a que esperen els aborígens de Mart per queixar-se del significat que nosaltres, els terrícoles, li donem a la paraula marcià, marciana.

    ResponElimina
  2. Tu dona'ls temps, que potser encara s'han d'organitzar. Estaria bé enviar-hi algú del PP que els ensenyi a fer manifestacions... si ells volen venir endavant, però que el del PP es quedi allà... :P

    ResponElimina

Què t'anava a dir...