dilluns, 20 d’octubre del 2008

El gran Quino


Aquest dibuixant és conegut sobretot perquè és el creador de Mafalda, però, tot i que sí que m'agraden molt aquests còmics, sobretot conec el Quino per les seves vinyetes que sortien publicades al Quiz, una publicació periòdica de passatemps als quals els meus pares i jo estàvem abonats. Per tant, quan penso en Quino penso en el matrimoni de nàufrags que tenien crisi matrimonial en una illa deserta de dos pams i mig, en el nàufrag solitari que encara tenia esperances malgrat que veia que el mar s'anava omplint d'ampolles seves amb missatge, dels troglodites que descobrien la roda i es ficaven dintre per rodolar montanya avall... Quino amb un sol dibuix o amb una seqüència de dos o tres dibuixos és capaç de transmetre les virtuts i les misèries de l'ésser humà. No fa caricatures de personatges arquetípics més o menys reconeixibles, sinó que retrata gent de tota mena, amb una bona dosi de sarcasme de vegades, però de vegades amb una certa sornegueria, gairebé disculpant-nos els defectes. Us deixo de mostra un petit vídeo animat que he trobat i que m'ha agradat perquè amb poques imatges ha fet evident aquesta barreja entre bondat i egoisme, tan característica de les persones.

5 comentaris:

  1. Uis l'Aida ha actualitzat el bloc, noticiaaaa :)..jeje provocant al personal.
    Jo sóc mes del Quino de Mafalda, mes que res per que el meu germà en tenia gairebé tots, després ja vaig descobrir el vinyetista. I és un monstre, molt bo, molt acid i directe. Un mestre.

    ResponElimina
  2. Ei que no fa tant de l'últim cop que he escrit, eh (diria que m'has provocat) xDDD A casa de llibres de la Mafalda només en tenia un, però cada quinze dies tenia les vinyetes d'aquesta revista que he dit. No sé si encara hi surten, ho hauré de mirar.

    Salut!

    ResponElimina
  3. És significatiu, les seues tires còmiques tenen més de 30 anys (i més de 40) i segueixen sent vigent.

    Un gran autor.

    ResponElimina
  4. Ostres tia, gràcies per fer-me enrecordar d'aquest parell de naufragats!!! M'agrada en Quino i m'he rellegit 30 vegades l'obra completa de Mafalda. Et sóc sincer però si et dic, que si m'haguessin preguntat d'altres obres seves, no hauria caigut pas amb les tires còmiques publicades al Quiz.

    ResponElimina
  5. Doncs encara n'hi publiquen, però no gaires, llàstima. Això sí, la tira de Mafalda no hi falta mai.

    ResponElimina

Què t'anava a dir...