dijous, 28 d’octubre del 2010

Buscant una A trobes una teranyina...

Buscant imatges d'una A (coses meves), he topat amb dues imatges impactants, si més no per a mi. Sembla ser que a Austràlia s'han conegut casos d'aranyes gegantines que es mengen ocells. La notícia ha aparegut a diversos mitjans i les fotos fan impressió. Es tracta d'una varietat d'aranya gegant anomenada en anglès Golden orb weaver, aranya teixidora d'orb daurat, i el seu nom científic és Nephila edulis. El cas curiós és que, en principi, aquesta aranya habita a Sud-Àfrica i els estudiosos estan amoïnats pel seu futur perquè només viuen en una zona concreta, no és una espècie gaire estesa. En canvi, aquests casos coneguts són d'Austràlia.

 Una altra cosa curiosa és que només són gegants les femelles d'aquesta espècie, els mascles són cinc vegades més petits. O millor dit, ells fan la mida normal, són elles les exagerades...


A Austràlia aquests dos casos van passar en jardins particulars i han creat una certa expectació, la gent es preguntava si potser no eren fotografies trucades. Els experts, però, diuen que són possibles, però rars. Una possible explicació pot ser que l'expansió de les àrees urbanes ha propiciat l'ampliació de la dieta de les aranyes. Les víctimes són ocells de mida petita, pardals o pinsans, que habitualment són domèstics, portats de fora, ja que, pel que he sabut, a Austràlia no n'hi ha.
L'aranya fa mitja damunt una flor,
la tela que fila és com si fos d'or.

Les mosques beneites la miren badant,
no saben que un dia potser hi moriran.

L'aranya molt llesta segueix fent ganxet,
estira les potes i canta baixet.
Ireneu Segarra

3 comentaris:

  1. Ecs!! odio les aranyes!! em fan fàstic i por!! només faltaria trobar-te una d'un temany gegant! Per poder matar a un ocellet no poden pas ser com les d'aqui.
    Però no entenc com posant una A et surten aranyes! jajajja, ves probant amb tot l'abecedari, potser et sorprèns i tot.

    ;)

    ResponElimina
  2. La meva intenció inicial era trobar lletres A grosses i de disseny per muntar un logo. El cas és que de dibuixos d'A no n'hi havia gaires... però de frases amb la preposició a n'hi ha a cabassos, jeje.

    ResponElimina
  3. ups ,....això si que és una GS (tibia rules!!!)

    ResponElimina

Què t'anava a dir...